Atskats uz LOOA 29. kongresu 07.05.2023.

2023. gada 7. maijā LU Dabas mājā notika gadskārtējais LOOA kongress. Darba kārtībā bija gan LOOA struktūrvienību atskaites par darbu 2022. gadā, Kvalifikācijas padomes un Sertifikācijas komisijas vēlēšanas, gan Gada optometrista konkursa fināls, gan arī vairākas izglītojošas lekcijas. Kopumā kongresu apmeklēja 130 LOOA biedru.

Papildus LOOA struktūrvienību atskaišu pieņemšanas balsojumiem no LOOA valdes puses tika iesniegts priekšlikums kopsapulces dalībniekiem balsot par LOOA Goda biedra statusa piešķiršanu iepriekšējā valdes sastāva locekļiem – Andai Balgalvei, Vitoldam Grabovskim, Linardam Kovaļevskim, Guntai Krūmiņai, kā arī iepriekšējam LOOA prezidentam prof. Ivaram Lācim. Priekšlikums tika atbalstīts. Apsveicam jaunos LOOA Goda biedrus!

Svarīgās Kvalifikācijas padomes un Sertifikācijas komisijas vēlēšanas veiksmīgi noritēja un noslēdzās ar sekojošiem rezultātiem.

Jaunais Kvalifikācijas padomes sastāvs

7 optometristi: Kristīne Detkova, Ilze Dilāne, Evita Kassaliete, Jolanta Laugale, Karola Panke, Guna Pūce, Aiga Švede un 2 optiķi: Ieva Degtere, Edijs Ozols-Ozoliņš.

Jaunais Sertifikācijas komisijas sastāvs

7 resertificēti optometristi: Ieva Ansone, Krista Caune-Bērziņa, Agnese Jēce, Zanda Ruskule, Jeļena Stūriška, Katrīna Ulberte.

Konkursa “LOOA Gada optometrists 2022” finālisti – Mārcis Bajaruns, Ilze Dilāne, Zane Jansone-Langina un Kristīne Muižniece uzstājās klīnisko gadījumu pārskatiem no savas pieredzes. Pēc tam apkopojot kongresā klātesošo LOOA biedru un Konkursa vērtēšanas komisijas balsojumus, tika noskaidrts, ka par Gada optometristi 2022 kļūst Ilze Dilāne! No sirds apsveicam un lepojamies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *